Сторінки

четвер, 5 березня 2015 р.

Швидкий (правильний) набір тексту на клавіатурі!

Нарешті, я публікую статтю з посиланням на веб-сервіси для навчання швидкому набору на клавіатурі для моїх учнів, слухачів тренінгів та курсів.
Зверніть особливу увагу на дані сервіси, наберіться терпіння та пройдіть два курси швидкого набору української (російської) та англійської мови.
Вистачить соромитись набору тексту одним пальчиком продемонструйте своїм однокласникам, колегам свою професійність у роботі з ПК. Тільки тут є одне прохання, віднесіться до цього курсу відповідально, лише від Вас залежить успіх тренування. Перед початком читайте уважно правила навчання, як і в якій позиції мають бути пальці на клавіатурі! Якщо Ви будете вчитись швидкому набору одним - двома пальчиками або взагалі проігноруєте курс навчання, то краще відразу скажіть собі "Я лінтюх і буду "Лузером"" у школі та на роботі за ПК.
Клавіатурний тренажер (російська мова) - http://vse10.ru/
Клавіатурний тренажер (англійська мова) - http://www.ratatype.com/
Спочатку не забудьте зареєструватись, щоб Ваші уроки та результати зберігались!

2 коментарі:

  1. Клавіатурний тренажер - простий і цікавий спосіб покращити швидкість друку на клавіатурі. Проте, практично всі тренажери, рекомендують використовувати наступну схему пальців на клавіатурі:

    SDFG - HJKL

    У вище зазначених тренажерах рекомендується наступний спосіб:

    ASDF - JKL;

    Скажу так: Обидва способи мають право на "життя", проте я їх не рекомендую так як при таких комбінаціях - руки швидко втомлюються. При навчанні рекомендую використовувати наступну схему:

    SDFV - NJKL

    При використання даної схеми руки з легкістю можна покласти на парту(стіл) і не тримати їх постійно в повітрі + кісті рук не так сильно "перегинаються" і тим самим
    сприяє комфортнішому набору тексту.

    ВідповістиВидалити
  2. ASDF - JKL; найкращий спосіб, зручний та не впливає на деформацію кисті руки. Не "глупі" люди придумали цей спосіб, а всі виробники виготовляються клавіатури з випуклостями на клавішах F та J.

    ВідповістиВидалити